Robin Hood - cesta ke slávě nebo k zapomnění?

20. 9. 2010 20:59
Rubrika: Divadlo

Jako správný televizní konzument jsem i já podlehla vábení zábavního pořadu Robin Hood – Cesta ke slávě. Tento pořad na základě castingů vybíral obsazení do hlavní role v chystaném muzikálu Robin Hood. Po shlédnutí několika dílů jsem měla svoje favority, naštěstí jsem ale nepodlehla lákání natolik, abych se pomocí smskového hlasování zapojila do rozhodování o jejich osudu. Říkala jsem si, že nějak to dopadne a pokud náš národ není úplně hluchý, však to znáte.

 


 

Pořad měl závěrečný díl někdy v květnu a od té doby už jsme mohli jen čekat na slibovaný muzikál.

Premiéra byla připravovaná na 1.9. 2010 . Měli jsme cestu do Prahy a tak jsme si řekli, že když už nás producenti tak hezky nalákali, tak na tento muzikál zajdeme.

Gong nás svolával na místa a my jsme čekali, co se bude dít. A dělo se toho požehnaně.

Jan Kříž – vítěz televizního pořadu, představitel Robina Hooda – exceloval už v první písni a já si říkala, že jak kdyby mu to bylo psané na tělo. Věřila jsem mu každé slovo a gesto a těšila jsem se, jak se projeví Mariana, Martina Bártová, také vítězka soutěže. Během soutěže jí porotci vyčítali jakousi prkenost a bohužel podle mého názoru se této topornosti nezbavila ani během tříměsíčního nácviku. Zpívala skvěle, ale muzikál není bohužel nebo bohudík jen o zpěvu.

Mezi dalšími muzikálovými postavami byla i další soutěžící z tohoto pořadu – Radka Pavlovčinová, která se nakonec předvedla v roli čarodejnice. V loupeživé bandě se představil také Jiří Zonyga, vítěz další pěvecké soutěže X Factor. Bohužel se znovu ukázalo, že na muzikál musí mít člověk i pohybový talent, při tanečních číslech se tam pan Zonyga trochu klátil a já jsem si říkala, že by se měl švec přece jen držet svého kopyta – zpěvu.

Muzikál vyzníval celkem dobře, pokud jste se nezaposlouchali poctivě do textu, který napsala Gábina Osvaldová. Někým vychvalovaná autorka, ale já bych spíš řekla, že tenhle muzikál byl na ni až příliš silné kafe. Rádoby vtipné komentáře: ježišmarjá, seš pako, jsi asi zhulená (ano, i takhle se dá Marianě vyjádřit láska) podle mě ubíraly muzikálu hodně na grácii.

Těšila jsem se, čím mě tento muzikál ohromí, ale řadila bych ho tak spíše do průměru české muzikálové tvorby. Z celého muzikálu bych ráda vypíchla dvě písničky – Ten javor a Lístky čaje, které opravdu stojí za poslech, jsou dokonce i textově vydařené.

Na tento muzikál se vyplatí zajít, pokud: máte rádi Robina Hooda (popř. jste zvědaví na výkony vítězů soutěže), máte rádi autorskou dvojici Soukup – Osvaldová a líbí se vám typický humor známý převážně z TV pořadů nebo máte prostě jen rádi muzikály a chcete slyšet, co je na muzikálové scéně nového.

 

 

Režie: Ján Ďurovčík

Hudba: Ondřej Soukup

Text: Gábina Osvaldová


Zobrazeno 1578×

Komentáře

Lenochod

díky za recenzi :-)

Blanickacz

není zač, zjistila jsem, že se teď na to chystá hodně lidí - přece jen dobře udělaná PR,ale cena vstupenky i s jízdným se může pěkně prodražit, dneska jsem viděla nabídku zájezdu na RH do Prahy za 1200. pokud můžu doporučit, riskli jsme to a koupili si lístek na stání -200Kč, nejlevnější na sezení je za 500. Sedli jsme si v pohodě, ještě byla i prázdná místa, takže si myslím, že se tenhle risk hodně vyplatil :-) plus cestovat s SA.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka