Folk-rock a pašije?!?

28. 3. 2010 14:14
Rubrika: Hudba | Štítky: z jedné vlny

Nejdřív jsem na to CD koukala trochu skepticky. A upřímně, být to jen na mně, nekoupila bych ho. Nijak mě na první pohled nezaujalo. Ani téma (vždyť ho přece znám), ani folk-rockové zpracování, které hlásal jeho obal. Naštěstí to ale nebylo jen na mně, a tak se CD ocitlo v batohu.


Doma jsem rozpačitě stiskla „play" a chtěla jít uklízet. Jenže plánovaná zvuková kulisa k velkému úklidu se nekonala a já jsem, chtě nechtě, usedla na židli a poslouchala ta slova a hudbu. Nestačila jsem žasnout a vtažena tóny jsem naslouchala jinému, pro mě novéme, podání Velikonočního poselství.

Ježíšův příběh je CD s písněmi s tématem, které je nám všem známé.  Jedná se vlastně o pašije. Jenže o trochu jiné pašije, než na jaké jsme zvyklí. Autor textů i hudby, Martin Pachner, se při tvorbě skladeb pokusil vcítit do osoby Ježíše Krista. Do jeho myšlenek. Do pocitů, které prožíval na své obdivuhodné cestě za křížem. A výsledek (nejen) jeho několika roční práce je nyní možno slyšet v díle, které je v mnohém jedinečné.

Jednotlivé písně jsou doprovázeny slovem z Bible. Příběh začíná Ježíšovým vjezdem do Jeruzaléma a končí jeho ukřižováním. Texty k celkem šestnácti písním jsou k dispozici spolu se zakoupeným CD.

CD Ježíšův příběh pro mě bylo další cestou k pochopení, že Velikonoce jsou skutečně tady. Stejně tak ale mohou být písně přiblížením křesťanské víry těm, kterým je cizí. Ale i ve všedním dni se mohou tyto skladby stát prostředníkem ke ztišení a zamyšlení trochu jinak...

Odkaz na ukázku ZDE

Zobrazeno 4385×

Komentáře

Podiven

Já nedám dopustit na Pašije od Plastiků :-)

cailin-grian

Já ho mám taky doma a je skvělé, byla jsem na křtu a byla jsem z toho nadšená. Sice bubny a malý prostor na mou bolavou hlavu nebylo to nejlepší, ale bylo to skvělé. Sice pořád vzpomínám na pašije asi z 98 od Šmicr - Cesta do Emauz nebo jak se to jmenovalo, to bylo taky skvělý,

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka