František: Prosím o přátelský dialog

29. 10. 2013 10:27
Rubrika: Knihovna | Štítky: papez-františek , SDM , rio-2013 , WYD

Tento měsíc vyšla nová kniha Prosím o přátelský dialog s promluvami papeže Františka, které pronesl k mládeži na Světovém setkání mládeže v Riu.

V knize je shrnuto vše, co papež František řekl při příležitosti jeho setkání s mladými v červenci 2013. Ve svých promluvách nabídl souhrnným způsobem své poselství, s nímž se obrací na každého člověka této planety.

Kniha je šancí jak vstoupit do papežova duchovního života a pochopit, s jakým poselstvím tento muž přichází. Jeho promluvy mohou posloužit jako inspirace všem, kteří je budou číst s empatií a otevřenou myslí.

Mladým lidem radil: „Odkud začít? Koho se ptát, s čím začít? Jednou se kdosi ptal Matky Terezy z Kalkaty, co by se mělo v církvi změnit, a ona odpověděla: ty a já! Byla to rozhodná žena. Věděla, odkud začít. I já si dnes přivlastňuji slova Matky Terezy a říkám ti: Začneme? Odkud? Od tebe a ode mne. Ať se tedy každý znovu v tichu zeptá: Mám-li začít od sebe, odkud začnu? A každý ať otevře svoje srdce, aby mu Ježíš řekl, odkud začít.“ (papež František, Promluva během vigilie, Rio de Janeiro, 27. 7. 2013)

Knihu o 186 stranách připravila Sekce pro mládež ČBK, vydalo nakladatelství Ikar a je k dostání v běžných knihkupectvích.

Text: P. Jan Balík; upraveno redakcí signály.cz
Zdroj: Tiskové středisko ČBK

Zobrazeno 4434×

Komentáře

JiKu

A nechceš si na tu nabídku sama kliknout?
http://www.knihkupectvi.info/vseobecne-a-ostatni/c-162/

JiKu

Jednou se kdosi ptal Matky Terezy z Kalkaty, co by se mělo v církvi změnit, a ona odpověděla: ty a já! Byla to rozhodná žena. Věděla, odkud začít. I já si dnes přivlastňuji slova Matky Terezy a říkám ti: Začneme? Odkud? Od tebe a ode mne.

Víte, já jsem pamětník. Něco jsem zažil a lecos si pamatuju.

Pamatuju si na článek v Rudém právu někdy z května 1989. Komunismus beznadějně končil a soudruh Jakeš vyrazil mezi dělníky do fabriky. Jeden mladý dělník si stěžoval: Jak máme dohnat (a předehnat) ten kapitalismus? Dělám na stroji, který je o 15 let starší než já, předpotopním ....

Soudruh Jakeš odpověděl: Každý musí začít sám u sebe.

Nic nezní tak blbě, jako správná slova z nesprávných úst.

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka