Zelený sršeň

21. 1. 2011 13:58
Rubrika: Film

The Green Hornet

Pohodová akční jízda

Jak se mi stalo, že jsem se v úterý 18.1.2011 ve 21:30 ocitla v českobudějovickém cinestaru, je mi skoro záhadou. Odpovědí snad na to může být: návštěva kamarádky, spolčo u salesiánů ve Čtyrech dvorech nemělo dostatek hráčů na citadelu, kterou stejně nikdo neuměl a na večerníčky se nám koukat nechtělo … Tak jsme se s Šárkou sebraly, obešly blok zatemnělých bytovek (od slova byt*)  a octly se před monstrem zvaný cinestar.


 

Na výběr bylo ze tří filmů. Jeden byl Hon na čarodějnice, další si nepamatuju a poslední byl Zelený sršeň. Viděla jsem na plakátu auta a muže v maskách, koukla na Šárku a volba byla jasná. Za pět minut to vypukne, honilo se mi hlavou. Stoupaly jsme po schodech výš a výš, kde na nás čekal mládenec s urputilým výrazem, že jestli nám ty lístky utrhne, tak se stane něco hrozného a světově významného … Nic se nestalo. Zatím.

Hospodářské noviny se nebály udělat si vlastní názor:

„Režisér s přebujelou imaginací Michael Gondry proměnil neohroženého bojovníka v komickou figuru.“

Příběh je veskrze jednoduchý, o synovi (Britt Reid) jednoho vlivného tatíka, který řídí vlastní noviny. Tatík je dost ambiciózní a tvrdý, zejména na oplácaného synka, který je takový „ťunťa“ a jen zlobí. Synek vyroste, užívá si života ve společnosti slečen, ale i divoých aut ze sbírky jeho táty. V hloubi duše je to ovšem zraněný kluk, který si chce dokázat, že je taky dobrej a za něco stojí. Když jeho otec náhle zemře na včelí bodnutí, je Britt Reid postaven před těžký úkol. Zdědil totiž po otci noviny a začíná se tak dostávat do zákulisí skrytých machinací. Nechce se mu to řešit a hlavně chce si přece užívat. Ve vile s velkým bazénem, kde teď bydlí sám, vyhodí celý personál po otci, ale když zjistí, že jeho káva už nechutná tak jako dříve, nechce se mu věřit, že mu ji vařil tátův automechanik. Nechá si ho zavolat zpátky. To už na scénu přijíždí roztomilý Japonec Kato, který nejenže umí uvařit dobrou kávu, ale rozumí bojovému umění, hraje na klavír a hlavně opraví každé auto a zbraň mávnutím kouzelného proutku. Při jedné společné jízdě zachrání mladý pár před napadením gangu a z dvou obyčejných mužů se začínají stávat superhrdinové. A co potom, když na scénu příjde žena a rozčílí se boss všech gangů …

Pro zajímavost, Zelený sršeň byl nejprve rozhlasovým vyprávěním během třicátých let. Posléze se toho chytla ostatní média a pak i známý komiks.

V kině jsme byly jen my dvě. Byl to krásný a osvobozující pocit moci si zapařit, když nás nikdo nevidí. Ovšem otázkou je, jestli nás opravdu nikdo neviděl. Mé spontánní taneční projevy při muzice, u které tuhne krev v žilách, by nenechaly nikoho chladným. Už se proto nedivím, proč při odchodu pan promítač málem vypadl z proskleného okénka. Byla to docela vtipná oddechovka se spoustou pěkných aut a vychytaných mašinek.

více na: The green hornet

*predchozi "bitovky" si lze vykladat jako skrytou upoutavku na vceli bodnuti ...:) prejmute z jazyka anglickeho

Zobrazeno 2611×

Komentáře

alweryon

absolutně nejlepší recenze nerecenze jakou jsem kdy četl!:-)

Blanickacz

i mystr tesař se někdy utne:-P
hezký článek Vendy, thumbs up:-)
ty taneční kreace by mě hodně
zajímaly:-D

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka