DanceRevo - tak trochu jiná "pařba"

12. 10. 2010 22:44
Rubrika: Akce

V 15 letech jsem měla takové období, kdy jsem diskotéku v nedalekém městě navštěvovala poměrně často, takže když mi kamarádka řekla, že s ní mám jít na DanceRevo – diskotéku pro mladé křesťany v  Brně -  ráda jsem se nechala zlákat. Ale už na rockové mši jsem pochopia, že ten večer bude mít celkem jiný rozměr, ne horší, ale mnohem lepší a hlubší.


Rockový doprovod mše vystřídal klasický hudební doprovod a i když mám například Ebena ráda, rock mši celkově oživil a nezvyklá hudba s pozměněnými texty nás přiměla více poslouchat vyznání víry v trochu jiném hávu.

Nadšení z rockové mše ve mně zůstalo ještě hodně dlouho. Ale to už byl čas se vydat na cestu do Semilassa a jak řekl pan farář René Strouhal v kázání, oslavit Boha i tancem.

DanceRevo zahájila společná modlitba, potom ještě předtančení a po předtančení už jsme mohli začít regulérně „pařit“.

A v čem to bylo jiné než ostatní diskotéky? Nekouří se, nepije alkohol a nesmí se brát drogy. Takže pro nekuřáky, kteří se dokáží dobře pobavit i bez alkoholu a drog ideální akce. Uvítala jsem i to, že mi oblečení nesmrdělo kouřem a neotravoval mě žádný přiopilý návštěvník akce. Cítila jsem se tam dobře, spousta milých lidí za barem i před barem, dobrá zábava, dobrá muzika.

Od té doby jsem byla na DanceRevu ještě třikrát, naposledy tuto sobotu 9.10.2010. Cítila jsem mírné změny. Přišlo mnohem míň lidí, než jsem si pamatovala z předchozích ročníků, asi to bylo hlavně tím, že se tato akce kryla ještě s Večerem důvěry. Obsluha byla stále stejně milá, na hlavách tradiční barevné paruky, ale trochu mě zklamala nabídka koktejlů, pamatuju si doby, kdy jsme vybírali z nepřeberného množství ovocných koktejlů a nevěděli, po kterém šáhnout dřív. Situaci zachraňovala Grena a tradiční ZONka. DJ´s hráli opět  skvěle, jen bych možná uvítala víc oldies hitů, na ně přece jen pařilo vždycky nejvíc lidí. Tradiční Jede, jede mašinka nezklamala a opět jsme udělali tolik vagónů,  že to nestíhal ani pan fotograf fotit.

Akce měla oficiální konec až ve dvě hodiny, ale my – zmoženi horkem v sále, únavou a okouzleni skvělým předtančením– jsme se vydali směr postel už o hodinu dřív.

Letošní DanceRevo bych hodnotila takovým spíše střízlivým dojmem. Tato akce sice má skvělý nápad a potenciál a je vidět, že za ní stojí spousta lidí, úroveň předtančení se každý rok zvyšuje, ale chtělo by to do příštích let větší propagaci. Byla by totiž škoda, kdyby tahle akce zanikla jen proto, že o ní mladí nevěděli a šli „pařit“ někam jinam.

 

 

Zobrazeno 1918×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka