Majáles u nás v Brně

12. 6. 2010 16:47
Rubrika: Akce

Již tři roky jsem plánovala zúčastnit se onoho slavného Majálesu... A letos jsem to konečně zrealizovala.


 

7. 5. 2010 na Velodromu (stadion u Výstaviště) byla možnost oslavit příchod jara již od 13:00 hodin až do třetí hodiny ranní, a to ještě pomíjím after party na Flédě, která pravděpodobně trvala až do rána. Kdy se doopravdy skončilo, nevím, až do konce jsem totiž nevydržela. Já osobně jsem na Majálesu strávila jen pár hodin, a to cca od 17,00 do 23,30.

Na hlavní Stagei hráli: Ivan Mládek a Banjo band, Sto zvířat, Vypsaná fixa, Horkýže slíže, Kryštof  a Support Lesbiens. Atmosféra celé akce byla šílenější než jsem si ji představovala. Davy a davy lidí všude, kam se člověk otočil. Aby ne, když se prý prodalo okolo 10 000 lístků. Dobré však bylo, že většina účastníků stála nebo popocházela po areálu a hledající člověk našel na tribunách místo, kde si sednout.

Když jsem dorazila, hrála Vypsaná  fixa a po ní Horkýže slíže. Těmto kapelám jsem nevěnovala příliš pozornost. Mezitím proběhlo 3. klání na krále Majálesu a později i jeho vyhlášení. Krále Majálesu-krále studentů, vyhrál extravagantní dredař s přezdívkou (nebo je to snad jméno?) Flundr de File z Masarykovy univerzity. Boj o korunu byl zároveň brán jako boj mezi jednostlivými brněnskými vysokými školami. Všichni kandidáti oslovovali diváky, balili holky, bojovali v síle i vědomostech. Na vítěze čekaly mnohé ceny.

Potom hráli Kryštofi a úplně nakonec Support Lesbiens. Během těchto kapel jsme se probili z boku snad do páté řady před pódium. Vyblbli jsme se tam jak se patří. Pískalo se, tančilo a skákalo. Po hudební stránce se mi to moc líbilo. Ale možná bych mluvila jinak, kdybych měla s těmito kapelami již nějakou zkušenost. Ačkoli hity od Kryštofů jsou známé, nikdy předtím jsem je neslyšela na živo a nemůžu posoudit, jestli na Majálesu podali špatný nebo dobrý výkon.

Nesmím opomenout druhou majálesovou stage. Komu nevyhovovala kapela na Metropolis stage mohl se přesunout na Favál na: Xindl X, Kapitána lásku, Cocotte minute, BPM, Vaginy dy praga, Sunflower karavan, UDG či na Řekla ne. Mě osobně  mrzelo, že jsem si nechala ujít ,,UDGčka.“

Co se mi ještě na Majálesu líbilo? Všude samí studenti, někteří z nich mí známí. Potkala jsem spoustu dlouho neviděných kamarádů.

Na závěr pár praktických informací pro ty, co by se chtěli Majálesu zúčastnit příští rok: Lístek je určitě levnější v předprodeji (letos 220-270kč), ale byl snadno k dostání i na místě. V areálu je všechno předražené, najezte se předtím doma pořádně ať nemusíte dávat 90kč za gyros k obědu a potom znovu k večeři.;-) Jinak pivo bylo za 30, což je přijatelné. ;-) Na sebe oblečení, u kterého vás nebude mrzet, když se ušpiní, a eventuálně počítat s tím, že při dešti se nejspíš nebude, kam schovat. Dopravy domů (v rámci Brna) se nemusí nikdo bát, alespoň letos jezdili pomocné spoje.

Příští rok neváhejte a pokud vás alespoň některá kapela z programu osloví, nenechte si Majáles ujít. Cokoli dalšího by vás zajímalo na: www.brno.majales.cz

/spolupráce autorek/

Zobrazeno 1437×

Komentáře

seily

Jéé, Vaginy dy praga, tak ty v Hradci nebyly, ale o to víc bych si je chtěla někdy poslechnout, nevím vůbec, co čekat, ale zpívá tam jeden herec-kamarád od nás z divadla :-)!

Vendula Krůlová

paráda, že přibyl nový článek, chystám se chystám, ale máme napilno poslední dni ...

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka