Seven Pounds

20. 5. 2010 13:44
Rubrika: Film | Štítky: "z jedné vlny"

 

7 ŽIVOTŮ

 

Na začátku je sedm jmen:


Ben Thomas

Holly Apelgren

Connie Tepos

George Ristuccia

Nicholas Adams

Ezra Turner

Emily Posa

Jediné, co tito lidé mají společného, je to, že se každý z nich ocitl v kritické situaci a zoufale potřebuje pomoc. Finanční, duchovní či lékařskou - a nemají tušení o tom, že si je Ben pečlivě vybral. Proč si Ben vybral právě je a co zamýšlí se pomalu odkrývá v každém záběru.

Hlavní postava, Ben Thomas, kterého hraje Will Smith, je naprosto skvěle herecky ztvárněná. Stáhla jsem si za poplatek pár filmů a mezi nimi i tento. Nic jsem od něj nečekala, snad jen, že jej ještě neznám a poznámka, že je to drama.

Žádné vraždy, vykonstruované násilí. Jen zajímavě zpracovaný život člověka, kterému se v okamžiku jeho největšího úspěchu, pohody a dostatku, stane, co se může stát komukoliv z nás.

Po této zkušenosti, obklopen vzpomínkami a touhou změnit život sedmi lidem, se roztáčí kolotoč pro nás zajímavých a hlubokých situací.

Ben už jako malý kluk obdivoval krásu medúz. Jak krásné na pohled, jak smrtící na dotek ...

Vše mu jde podle plánu. Jako úředník finančního úřadu vypadá, že se má obstojně. Pomáhá lidem, ale v podstatě ho obklopuje silné tajemství. Jaké je to tajemství, že díky němu chce měnit osudy dalších lidí a na sebe zapomenout? Otázky o životě a smrti. Vše do detailu naplánované ...

Jen nepočítal s tím, že se zamiluje ... Že ještě někomu bude schopen dát své srdce.

Opravdu jsem nic nečekala, ale tento film mě velmi zasáhl. Kladu si otázky, proč. Proč to nešlo jinak? Will Smith v mých očích stoupl o třista procent. Každý okamžik, výraz jeho obličeje, gesta. Prostě člověk byl opravdu vtažený. Silný příběh.

Z kometářů ve filmové databázi:

Will Smith není můj oblíbenec, přesto jsem se na tenhle film poměrně dost těšila a to i přes to, že jeho předchozí spolupráce s režisérem mě nijak extrémně neohromila. Tenhle film ale tohle duo u mě vyzvihl dvojnásobně! Postava Woodyho Harrelsona a jeho projev na začátku filmu ve mě vzbudil obří lítost, Willa jsem proklínala a měla jsem slzy na krajíčku, pořád jsem si opakovala - sakra, tohle, že je Woody Harrelson? Will mi byl stále nesympatický. Jenže postupem času, kdy jsem se zaměřovala na jeho herecký projev a zkoumala detailní záběry kamery, tak jsem oněmněla - jestli si mě nějakou svojí rolí získal, tak právě touhle a poprvé můžu upřímně od srdce říct, že mi vážně vyrazil dech tím, jak výborně hrál! V jednu chvíli strhaný a zanedbaný, v druhou chvíli střih a Will jak ho mnozí znají, elegantní a oblíbený, usměvavý .. mé srdce si získal ale právě tím strhaným zevnějšem a slzami v očích. Takhle jsem ho opravdu ještě neviděla, jde vidět, že G. Muccino z Willa umí dostal maximum a taky že dostal. Dále ještě velká pochvala z mé strany směrem k Rosario, která mě dostala stejně tak jako i Will a dále Barry Pepper. // Závěr mě opravdu hrozně dojal ...

Režisérem tohoto snímku je Gabrielle Muccino, který s Willem Smithem spolupracoval už na snímku Štěstí nadosah.

Zobrazeno 2539×

Komentáře

Ancis

Strašně zvláštní film. Ale dobrej, fakt síla...

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka