Sherlock Holmes znovu ožívá v kině

1. 2. 2010 0:00
Rubrika: Film | Štítky: z jedné vlny

Autorkou článku je BlanickaCZ

Příběh se odehrává ke konci 19. století ve starém dobrém Londýně plném nevysvětlitelných záhad a magie. Hned zpočátku filmu se stáváme svědky jednoho ze zásahů Holmese, který konečně polapí hlavního padoucha lorda Blackwooda. Nedlouho po jeho dopadení je Blackwood popraven.


Celý Londýn si oddychne, ale jen do chvíle, kdy lord Blackwood údajně vstane z mrtvých. Londýňané jsou zděšeni a pro Holmese začíná hra na kočku a myš. Lord Blackwood je stále o krok před Holmesem a lordova hrozba ovládnutí světa pomocí černé magie se stává stále reálnější.

Holmes se nechá naverbovat do služeb tajného bratrstva a zjistí šokující rodinné tajemství jednoho z nich. Holmese na jeho cestě doprovází jeho dlouholetý pomocník Watson. Ve filmu se také objeví detektivova údajná láska a jediná žena, která jej dokázala očarovat, Irene Adler.

Ve spleti magie a skvělých filmových efektů se nakonec ukáže, že ne všichni ovládají kouzla jako Harry Potter, a že nejdůležitější zůstávají hlavní lidské hodnoty jako přátelství, odvaha a čestnost.

Možná si říkáte, proč jít právě na tento film, vždyť filmových verzí Sherlocka Holmese již bylo několik.

V podání režiséra Guye Ritchieho ( Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k ) se z ušlechtilého, pořádkumilovného a bezchybného detektiva stává člověk z masa a kostí, který trpí depresí, pokud zrovna nemá řešit nějaký případ. Po nocích hrává na housle, rád se rve v pouličních bitkách a půjčuje si Watsonovo oblečení. Když ale dojde na věc, dokáže vyřešit každý případ a odhalit i zkorumpované politiky. Watson se stává tím rozumnějším článkem , který stojí nohama pevně na zemi a chystá se dokonce oženit. Bohužel musí svatbu několikrát odložit, když ho Holmes neustále zatahuje do vyšetřování, při kterém málem přijdou o život.

 

Film je plný skvělých efektů, dobrých vtípků a narážek na tehdejší anglickou společnost.

Konec filmu samozřejmě neprozradím, ale můžete se těšit na šokující odhalení a rčení:

„ Za vším hledej ženu" je zde více než výstižné.

Příjemnou zábavu

Režie: Guy Ritchie

Sherlock Holmes: Robert Downey Jr.

Watson: Jude Law

Irene Adler: Rachel McAdams

Lord Blackwood: Mark Strong

 

BlanickaCZ

 

Zobrazeno 5752×

Komentáře

Blanickacz

Holt Sherlock v konečné podobě filmu rychle usne:-)

KlerikOne

Eap, připojuji se v hodnocení k Jimmymu - plná spokojenost :-) Jen procenta bych pozvedl (pro Sherryho mám od mládí slabost) na 83 B-)

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka