Probuzený Orko

14. 12. 2009 16:25
Rubrika: Knihovna | Štítky: z jedné vlny

Autorkou článku je: BlanickaCZ

Probouzení je název nové  knížky Marka Orko Váchy, kterou vydalo nakladatelství Cesta začátkem října 2009. Knížka byla slavnostně představena v Brně na autogramiádě 20. října 2009.


Autogramiády se účastnili především mladí lidé, kteří se nemohli dočkat osobního setkání s Orkem. Během autogramiády jsme měli možnost shlédnout absolventský film studentky JAMU, který byl natočený jako one man show v podání Orka. Děj byl posazen na letní tábor, na němž se už řadu let Orko podílí jako vedoucí. Prostřednictvím tohoto filmu jsme měli možnost nahlédnout do Orkova života. Film byl plný vtipných okamžiků, ale provázela ho i druhá rovina, duchovní, která pozorným divákům nebyla skryta.

Během filmu se ozýval v sále smích i šepot bývalých účastníků tábora, kteří přišli Orka na autogramiádu podpořit. Po zhlédnutí filmu se před Orkovým stolkem s knihami vytvořila takřka nekončící řada nadšených čtenářů, kteří  chtěli využít možnosti získat podpis do své nové knihy, nebo se alespoň s Orkem osobně pozdravit. Až na mě přišla konečně řada, poprosila jsem Orka o pár slov k jeho nové knize. Bohužel nám ale selhala technika a rozhovor se nenahrál.

Ve srovnání s předchozí knihou, jež jsem od Orka četla ( Šestá cesta, nakladatelství Cesta, rok vydání 2004 ), mi byla kniha Probouzení mnohem bližší. Spíše než o vědecká pojednání se zde jedná o postřehy ze života každého z nás, v každém příběhu si člověk může najít nějakou myšlenku, která ho osloví. Kniha mi přijde jako takový „dobrý šálek kávy", jenž se snaží probudit člověka k většímu přemýšlení a ukazuje prstem na věci dávno zapomenuté nebo brané jako samozřejmé.

Kniha podle mého názoru pohladí  každého po duši, není určena čistě nějaké věkové  skupině nebo jen čtenářům určitého žánru. Každý  si v ní najde to své, co ho PROBUDÍ.

Více o Marku Orko Váchovi a jeho dílech ZDE

BlanickaCZ

 

Zobrazeno 2377×

Komentáře

Blanickacz

děkuji, děkuji, snažíme se:-)

vojtec

Pěkné, pěkné, jen tak dál;-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka